Asya’da savunma şirketi hisselerinde artış

Hindistan ve Pakistan Arasındaki Jeopolitik Gerilimlerin Yarattığı Küresel Riskler

Hindistan ve Pakistan arasındaki jeopolitik gerginliklerin artması, küresel çapta jeopolitik risklerin yükselmesine neden olmaktadır. Hindistan, 22 Nisan’da Pahalgam bölgesinde gerçekleşen ve 26 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına karşılık olarak 6 Mayıs’ta Pakistan toprakları ile Pakistan’ın kontrolündeki Azad Keşmir bölgesine füze saldırıları düzenlemişti.

Hint ordusu, 9 hedefe yönelik başarılı bir şekilde saldırı gerçekleştirdiğini açıklarken, Islamabad yönetimi ise saldırılarda 26 kişinin hayatını kaybettiğini ve 46 kişinin yaralandığını duyurmuştu. Pakistan ordusu, Hindistan’ın saldırısı sırasında 5 savaş uçağını düşürdüğünü iddia etmişti fakat Yeni Delhi yönetimi bu iddiayı yalanlamıştı.

Pakistan’ın sınır ötesi saldırılarında Cammu Keşmir’de 12 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf ise gerilimin artmasının nükleer bir savaşa yol açabileceği uyarısında bulunmuştu.

Artan gerilim, Asya’daki savunma ve havacılık şirketlerinin hisselerinde yükselişe neden olmuştu. Savunma sanayi şirketlerinin borsalardaki performansları incelendiğinde Güney Koreli şirketler Hanwha Aerospace ve HLB Co’nun yatırımcısına kazanç sağladığı görülmüştü.

Jeopolitik risklerin artmasıyla Asya’daki savunma sanayi şirketlerinin savunma harcamalarına daha fazla odaklanması beklenirken, ABD ve Avrupa merkezli şirketlerin hisse fiyatlarına ise henüz yansımamıştı. ABD merkezli şirketler L3 Harris Technologies ve Lockheed Martin’in hisselerinde artış yaşanırken, diğer şirketlerin hisselerinde ise değer kayıpları yaşanmıştı.

Genel olarak, Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilimin küresel çapta jeopolitik riskleri artırdığı ve savunma sanayi şirketlerinin hisselerinde dalgalanmalara yol açtığı görülmekteydi.

Related Posts

Sıfır faizli araç kredisi almak mümkün mi? İşte 1.5 milyon TL’ye kadar ödeme sunan araba modelleri

Otomobil almak isteyenler için markalar, 1.5 milyon TL’ye kadar sıfır faizli kredi kampanyaları sunuyor. BMW, Fiat, Opel, Peugeot gibi markaların sunduğu bu fırsatlar, yüksek faiz oranlarından kaçınmak isteyen tüketicilere avantaj sağlıyor. Kampanyalar, hem bireysel hem de ticari müşterilere hitap ediyor. İşte 0 faizli araç kredisi veren modeller.

Emekliye promosyon için bankalar yarışta

Emekli aylıklarına enflasyon zammının yansıyacağı temmuz ayı yaklaşırken, aylık ödemelerini kendilerine çekmek isteyen bankalar arasındaki yarış da kızışıyor.

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Tazminat yakacak o ifade! Haklı olsa da…

Türkiye’de milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı hakkı ile ilgili, dikkatten kaçan küçük ayrıntılar yılların emeğini boşa çıkarabiliyor. Yıllarca çalışan ancak haklı sebeplerle istifa eden kişiler, işten ayrıldıktan sonra kıdem tazminatı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir