Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor: Bu 3 kural malınızı korur

Mülk Sahiplerinin Dikkat Etmesi Gereken Üç Temel Kural

Türkiye’de birçok kişi, ev, arsa veya işyeri gibi gayrimenkullere tapu aracılığıyla sahip ancak çoğu mal varlıklarını nasıl koruyacağını tam olarak bilmiyor.

Son yıllarda artan sahte vekâletler, usulsüz satış işlemleri ve miras uyuşmazlıkları gibi durumlar, tapu sahiplerini olumsuz etkileyebiliyor. İşte tapu sahiplerinin bilmesi gereken üç temel kural…

  • -Tapu kaydınızı düzenli olarak e-devlet üzerinden kontrol edin

Tapu sicil kayıtlarında herhangi bir değişiklik olmadan önce durumunuzu kontrol etmek, olası dolandırıcılık girişimlerini önceden fark etmenizi sağlar. E-Devlet üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü hizmetlerinden mülkünüzle ilgili bilgilere kolayca erişebilirsiniz. Eğer bilginiz dışında bir hareketlilik fark ederseniz, hemen müdahale etmelisiniz.

  • – Gayrimenkulünüze şerh veya beyan koydurun

Tapunuzda ‘satılamaz’, ‘rehin konulamaz’ gibi özel şerhler eklemek, izniniz dışında işlemleri zorlaştırır. Bu özellikle yaşlı, şehir dışında yaşayan veya birden fazla mal varlığına sahip kişiler için önemlidir. Noter onaylı belgelerle bu tür güvenlik önlemlerini alabilir, tapu dairesine işlem sınırlaması talep edebilirsiniz.

  • – Vekaletle yapılan işlemlerde son derece dikkatli olun

Vekâlet yoluyla yapılan tapu işlemleri, dolandırıcıların sıkça kullandığı yöntemlerden biridir. Vekâlet verdiğiniz kişinin sadece belirli bir işlem için ve sınırlı süreli yetkilendirildiğinden emin olun. Noterde düzenlenen genel vekâletnamelerin yanlış ellere geçmesi ciddi zararlara neden olabilir.

Tapu sahibi olmak kadar, mülkü güvenle koruyabilmek de önem arz etmektedir. Bu üç altın kurala dikkat ederek mal varlığınızı koruyabilir ve hukuki sorunlardan uzak kalabilirsiniz.

Related Posts

Maliye’den altın hamlesi

Maliye Bakanlığı, haftaya altına dayalı kira sertifikası ve altın tahvilinin doğrudan satışına imza atacak.

Tekstil zorda, sektör umudu faiz indirimine bağladı

SANKO Holding Onursal Baş­kanı Abdulkadir Konukoğlu, tekstilin doğası gereği 1-2 yıl durgunluk yaşansa bile sonraki yıl dikey yükselişle 1-2 yılda yaşanan kayıpları kapatacağını belirten Konukoğlu, “Dün­ya genelindeki olumsuzlukların etkisiyle iki …

Trendyol Go resmen satıldı: İşte yeni sahibi

Rekabet Kurumu, e-ticaret platformu üzerinden market ve yemek siparişi sunan Trendyol GO’nun yüzde 85’lik hissesinin Uber tarafından devralınmasına onay verdi. Kurum, işlem sonucunda rekabetin önemli ölçüde azalmasının söz konusu olmayacağını …

Altının gramı 4 bin 25 liradan işlem görüyor

Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 4 bin 25 liradan işlem görüyor. Dün, ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,5 artışla 4 bin 54 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne ise düşüşle başlamasının ardından saat 10.10 itibarıyla yüzde 0,7 azalışla 4 bin 25 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 6 bin 690 liradan, cumhuriyet altını 26 bin 670 liradan satılıyor.

İstanbul’da kiralarda deprem etkisi: ‘Büyükçekmece ve Küçükçekmece’ye hiç talep yok’

İstanbul’da deprem hareketliliği yaşanması, konut fiyatlarında da bölgeler değişimleri ortaya çıkardı. Son depremlerin Büyükçekmece, Silivri açıklarında meydana gelmesi sonrası emlak uzmanları “Özellikle Büyükçekmece ve Küçükçekmece’ye hiç talep yok” diye konuştu.

İmamoğlu faturasını ‘barış’ haberleri bile düzeltemedi

PKK’nın silah bırakmasıyla barış süreci başlasa da, Türkiye ekonomisinde beklenen sıçrama yaşanmadı. Borsa hâlâ toparlanamadı, döviz ve altın zirvede kaldı, Merkez Bankası ise döviz müdahalesinde rekor kırdı. İşte piyasada yaşanan son gelişmeler…