Yapay zeka düzenlemeleri için Türkiye çalışmalarını sürdürüyor

Türkiye’de Yapay Zeka Düzenlemeleri İçin Çalışmalar Devam Ediyor

TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, yapay zeka alanında yapılacak düzenlemelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dönmez, Komisyonun çalışmalarının ardından Türkiye’de yapay zeka alanında düzenlemelere karar verileceğini belirterek, “Çalışmalarımız tamamlandığında etik ve hukuki çerçeveyi belirleyeceğiz.” dedi.

Dönmez, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) 2025’te Komisyonun çalışmalarına başladığı bilgisini paylaştı. Üç ay içinde çalışmaları tamamlamayı planladıklarını belirten Dönmez, “Türkiye, dünyadaki yapay zeka gelişimine katkı sağlayacak. Yapılan çalışmalar oldukça umut verici.” şeklinde konuştu.

Yapay zekanın hızla geliştiğine vurgu yapan Dönmez, bu teknolojinin insanların sorularına cevap verebilme kapasitesine ulaştığını ifade etti. Yapay zekanın insanların öğrenme ve düşünme yeteneklerini taklit edebildiğini belirten Dönmez, “Teknolojik ürünlerin yapay zeka destekli hale gelmesiyle daha yetenekli ve insanların işini kolaylaştıran bir döneme girdik. Gelecekte yapay zekayı her alanda daha sık göreceğiz.” şeklinde konuştu.

“Teknolojinin Gelişimini Engellemeyen Düzenlemeler Gerekiyor”

Dönmez, yapay zekanın bugüne kadar geldiği süreci analiz ettiklerini ve milli yapay zeka ekosisteminin oluşturulabilirliğine yönelik çalışmalar yürüttüklerini aktardı. Etik ve güvenilir bir yapay zeka ekosistemi oluşturmanın önemine değinen Dönmez, yapay zekanın olumlu yanlarının yanı sıra zararlı olabileceğini de vurguladı.

Yapay zeka kullanımı için düzenlemelerin yapılması gerektiğinin altını çizen Dönmez, AB’nin regülasyon sürecine gittiğini, ABD’nin ise daha serbest davrandığını belirtti. Türkiye olarak yapacakları düzenlemelere Komisyon çalışmalarının ışığında karar vereceklerini ifade eden Dönmez, “Teknolojinin ilerlemesine izin verirken aynı zamanda etik kurallara uymak önemli. Bu alandaki çalışmalarımız sonucunda etik ve hukuki çerçeveyi belirleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Türkiye’nin ihracatçı gıda devi, zor günlerden geçiyor! İflasla karşı karşıya

Girdiği mali darboğazdan çıkamayan çeyrek asırlık gıda devi Çiloğlu, konkordato ilan etti. Ürettiği yüzlerce ürünle 18 ülkeye ihracat yapan şirkete 1 yıllık mühlet verildi.

İş dünyası temsilcileri “15 Temmuz”un ekonomiye yansımalarını değerlendirdi

İş dünyasının temsilcileri, hain darbe girişiminden bu yana geçen döneme ilişkin “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Deprem bölgesinde borç ödemeleri için yeni takvim: Resmi Gazete’de yayımlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan mücbir sebep kapsamındaki mükelleflerin yeniden yapılandırma kapsamındaki borçlarının ödeme sürelerinin uzatılmasına karar verildi.

Bitcoin tüm zamanların rekorunu kırdı! Yeni hafta çok hareketli başladı

Piyasalar yeni haftaya oldukça hareketli başladı. Bitcoin, 120 bin doların üstüne çıkarak tarihin en yüksek seviyesini gördü. Yeni haftaya 121 bin 207,55 dolarla başlayarak rekor kıran Bitcoin, sonrasında ise 120 bin 729 dolara geriledi. Ancak bu …

Dev şirket konkordato ilan etti! 7 gün süre verildi

Alanya Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne kayıtlı olan ve gıda sektörünün yanı sıra tarım, hayvancılık, turizm ve inşaat gibi alanlarda da faaliyet gösteren Gülhanlar Güven Gıda Tarım Hayvancılık İnşaat Emlak Turizm Lojistik İhracat İthalat Tic. ve San. Ltd …

Merkez Bankası Başkanı faiz mesajını Londra’dan açıkladı: Kimse bu ipucunu beklemiyordu

TCMB Başkanı Fatih Karahan, Londra’daki yatırımcı buluşmalarında faiz indirimi konusunda temkinli olacaklarının sinyalini verdi. Karahan, iç tasarruf dengesinin ve mevduat davranışlarının belirleyici olacağını vurguladı.