Yapay zeka düzenlemeleri için Türkiye çalışmalarını sürdürüyor

Türkiye’de Yapay Zeka Düzenlemeleri İçin Çalışmalar Devam Ediyor

TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, yapay zeka alanında yapılacak düzenlemelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dönmez, Komisyonun çalışmalarının ardından Türkiye’de yapay zeka alanında düzenlemelere karar verileceğini belirterek, “Çalışmalarımız tamamlandığında etik ve hukuki çerçeveyi belirleyeceğiz.” dedi.

Dönmez, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) 2025’te Komisyonun çalışmalarına başladığı bilgisini paylaştı. Üç ay içinde çalışmaları tamamlamayı planladıklarını belirten Dönmez, “Türkiye, dünyadaki yapay zeka gelişimine katkı sağlayacak. Yapılan çalışmalar oldukça umut verici.” şeklinde konuştu.

Yapay zekanın hızla geliştiğine vurgu yapan Dönmez, bu teknolojinin insanların sorularına cevap verebilme kapasitesine ulaştığını ifade etti. Yapay zekanın insanların öğrenme ve düşünme yeteneklerini taklit edebildiğini belirten Dönmez, “Teknolojik ürünlerin yapay zeka destekli hale gelmesiyle daha yetenekli ve insanların işini kolaylaştıran bir döneme girdik. Gelecekte yapay zekayı her alanda daha sık göreceğiz.” şeklinde konuştu.

“Teknolojinin Gelişimini Engellemeyen Düzenlemeler Gerekiyor”

Dönmez, yapay zekanın bugüne kadar geldiği süreci analiz ettiklerini ve milli yapay zeka ekosisteminin oluşturulabilirliğine yönelik çalışmalar yürüttüklerini aktardı. Etik ve güvenilir bir yapay zeka ekosistemi oluşturmanın önemine değinen Dönmez, yapay zekanın olumlu yanlarının yanı sıra zararlı olabileceğini de vurguladı.

Yapay zeka kullanımı için düzenlemelerin yapılması gerektiğinin altını çizen Dönmez, AB’nin regülasyon sürecine gittiğini, ABD’nin ise daha serbest davrandığını belirtti. Türkiye olarak yapacakları düzenlemelere Komisyon çalışmalarının ışığında karar vereceklerini ifade eden Dönmez, “Teknolojinin ilerlemesine izin verirken aynı zamanda etik kurallara uymak önemli. Bu alandaki çalışmalarımız sonucunda etik ve hukuki çerçeveyi belirleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

14 yıl sonra uyanan Bitcoin cüzdanları piyasayı salladı: 2,5 milyar dolarlık transfer

14 yıl sonra uyanan Bitcoin cüzdanları piyasayı salladı: 2,5 milyar dolarlık transfer

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Askerin ‘omuzdaşı’ oldu: 3 ülkede kullanımda yenileri için görüşülüyor! Tehdidi tespit edip sınıflandırıyor, askeri uyarıyor

Lazer güdümlü tehditleri tespit eden ve operatörlere yön bilgisi sunan sistemler geliştiren Türk savunma sanayisi şirketi Nero Endüstri, zırhlı araçların ardından personelin güvenliğini artırmak için geliştirdiği teknolojinin geldiği güncel durumu …

Fed tutanakları yayımlayacak: Faiz indirimi mi geliyor?

ABD Merkez Bankası (Fed), 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantının tutanaklarını bugün TSİ 21.00’de yayımlayacak. Piyasalar, bu tutanakları faiz indiriminin ne zaman başlayabileceğine dair ipuçları aramak için yakından takip ediyor …

Faiz gelirlerini azaltacak karar Resmi Gazete’de: Rekor vergi alınacak!

Mevduat ve yatırım fonlarıyla ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararıyla, kısa vadeli TL mevduat ve yatırım fonları için stopaj oranı yüzde 15’ten yüzde 17,5’e yükseltildi. 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj yüzde 17,5’e, 1 …

Türk somonu ihracatı 217,1 milyon dolara ulaştı

Türkiye’nin 6 aylık somon ihracatı 217 milyon 109 bin 466 dolara ulaştı.