Yapay zeka düzenlemeleri için Türkiye çalışmalarını sürdürüyor

Türkiye’de Yapay Zeka Düzenlemeleri İçin Çalışmalar Devam Ediyor

TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, yapay zeka alanında yapılacak düzenlemelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dönmez, Komisyonun çalışmalarının ardından Türkiye’de yapay zeka alanında düzenlemelere karar verileceğini belirterek, “Çalışmalarımız tamamlandığında etik ve hukuki çerçeveyi belirleyeceğiz.” dedi.

Dönmez, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) 2025’te Komisyonun çalışmalarına başladığı bilgisini paylaştı. Üç ay içinde çalışmaları tamamlamayı planladıklarını belirten Dönmez, “Türkiye, dünyadaki yapay zeka gelişimine katkı sağlayacak. Yapılan çalışmalar oldukça umut verici.” şeklinde konuştu.

Yapay zekanın hızla geliştiğine vurgu yapan Dönmez, bu teknolojinin insanların sorularına cevap verebilme kapasitesine ulaştığını ifade etti. Yapay zekanın insanların öğrenme ve düşünme yeteneklerini taklit edebildiğini belirten Dönmez, “Teknolojik ürünlerin yapay zeka destekli hale gelmesiyle daha yetenekli ve insanların işini kolaylaştıran bir döneme girdik. Gelecekte yapay zekayı her alanda daha sık göreceğiz.” şeklinde konuştu.

“Teknolojinin Gelişimini Engellemeyen Düzenlemeler Gerekiyor”

Dönmez, yapay zekanın bugüne kadar geldiği süreci analiz ettiklerini ve milli yapay zeka ekosisteminin oluşturulabilirliğine yönelik çalışmalar yürüttüklerini aktardı. Etik ve güvenilir bir yapay zeka ekosistemi oluşturmanın önemine değinen Dönmez, yapay zekanın olumlu yanlarının yanı sıra zararlı olabileceğini de vurguladı.

Yapay zeka kullanımı için düzenlemelerin yapılması gerektiğinin altını çizen Dönmez, AB’nin regülasyon sürecine gittiğini, ABD’nin ise daha serbest davrandığını belirtti. Türkiye olarak yapacakları düzenlemelere Komisyon çalışmalarının ışığında karar vereceklerini ifade eden Dönmez, “Teknolojinin ilerlemesine izin verirken aynı zamanda etik kurallara uymak önemli. Bu alandaki çalışmalarımız sonucunda etik ve hukuki çerçeveyi belirleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Dünyanın en büyük varlık fonunda ‘savaş’ tartışması: 1,8 trilyon dolarlık fon savunmaya yatırım yapacak mı?

Dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç’in 1,8 trilyon dolarlık devlet fonunun savunma devlerine yatırım yapması için kuralların gevşetilmesi gündemde. Muhalefet ve Merkez Bankası destek verirken, etik kurallar ve hükümet direnci tartışmaları körüklüyor.

Euro Bölgesi’nde perakende satışlar martta geriledi

Euro Bölgesi’nde perakende satışlar, mart ayında önceki aya göre yüzde 0,1 azaldı.

Asya borsaları sallanıyor: Ticaret görüşmeleri mi, Savaş gölgesi mi? (7 Mayıs 2025)

Asya borsaları, ABD-Çin ticaret müzakerelerine dair iyimserlik ve Çin’in ekonomiyi destekleyici adımlarıyla hareketlenirken, Hindistan-Pakistan arasındaki jeopolitik gerilimler nedeniyle karışık bir seyir izliyor. ABD ve Çin yetkililerinin tarife …

Türkiye’den Anneler Günü için 30 ülkeye çiçek ihraç edildi

Anneler Günü için Türkiye’den 30 ülkeye 75 milyon dalın üzerinde çiçek ihraç edildi, iç pazardaki mezatlarda ise hareketlilik sürüyor.

2024’te trafik, kasko ve ferdi kaza sigortasında 152,9 milyar TL tazminat ödendi

Trafik, kasko ve ferdi kaza sigortasında geçen yıl sigortalılara yapılan ödemeler ile eksper ve masraf ödemeleri dahil toplam 3 milyon 954 bin 425 mağdura 152 milyar 865 milyon 209 bin 235 lira tazminat ödemesi yapıldı.

Altın fiyatları bugün ne kadar? 7 Mayıs 2025 fiyatları

Altının yükselişi durmak bilmezken yurttaşlar güncel altın fiyatlarını merak ediyor. Peki gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları bugün ne kadar oldu?